Benim Saç Modelim

Saç Nasıl 1 Haftada Uzar

19.02.2023
360

Saçlarınızın hızlı uzamasını mı istiyorsunuz? Belki çok beğenerek kestirdiğiniz bir model hayal ettiğiniz gibi olmadı, belki yakın bir etkinliğe davetlisiniz veya sağlık açısından kestirdiniz ve bir an önce uzamasını istiyorsunuz. Nedenleriniz ne olursa olsun, saçlarınızın uzamasını hızlandırmak için uygulayabileceğiniz bazı pratik bilgiler tabi ki de mevcut.

 

Saçlarınızın hızla uzamasını istiyorsanız öncelikle sabırlı olmalı ve düzenli uygulayabileceğiniz bakım yöntemleri edinmelisiniz. Saçlarınızı uzatma süreci, aslında bu süreci nasıl yöneteceğinizle alakalı. Düzenli bakımla her şey mümkün. Saçlarınıza gerekli yardımı vermediğiniz sürece tabi ki süreç uzayacaktır. Kadın için özellikle saç uzunluğu önemli bir unsurdur. Uzamasını isterken de aynı zamanda sağlıklı olmasını da sağlamalısınız. Saçlar ancak daha güçlü olduğunda daha hızlı bir şekilde uzayabilirler.

 

 Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

 

Saçların hızla uzamasını sağlamak 3 ana başlık ile mümkündür. Bunlardan ilki önce kendi bedeninizin sağlığına dikkat etmekle başlar. Unutmayın, ne kadar sağlıklı olursanız saçlarınız da o kadar sağlıklı olur ve uzar.

 

Beslenme Alışkanlıklarını Düzenleyerek

 

Eğer beslenme düzenin saçlarını güçlendirecek multivitamin, C vitamini ve B vitamini gibi besinler içermiyorsa saç sağlığını destekleyici vitaminleri beslenme düzenine katarak hızla uzamasına destek sağlayabilirsin. Proteini zengin besinler tüketebilirsin. Beslenmenin içeriğine et, balık, fasulyeler, kuruyemişler, tahıllar ve bakliyatlar eklemiş olduğundan emin ol. “Baş aşağı” metodunu deneyebilirsin. Başını, kalbinden aşağıda tutarak saç gelişimini uyaran kan akışını harekete geçirebilir. Günde 4-5 dakika bu pozisyonu deneyebilirsiniz. Saç sağlığını ve gelişimini etkileyebilmek için uygulayabileceğin zararsız bir yöntemdir.

 

Saç Bakım Rutinlerinizi Düzenleyerek

sac uzatma2

Saçlarınızı haftada iki veya üç kez şampuanlayın. Saçlarınızı aşırı şampuanlamak kurumasına, az şampuanlamak yağlanmasına sebep olabilir. Bu yüzden ortalama bir sayıyla sağlığını koruyabilirsiniz. Saçlarınızı daha etkili şampuanlamak için saç derinize masaj yaparak durulayabilirsiniz. Duş sonrası saçlarınızı kremleyin. Saç kremleri köklerdeki yağ ve proteinleri yeniler saça nem kazandırır. Böylece daha sağlıklı olmasını sağlar. Duş sonrası saçlarınızı soğuk suyla durulayın. Soğuk su saç derisi için oldukça faydalıdır. Üst derinin kapanmasına yardımcı olur ve saçlara şekil verilmesinde daha fazla kalıcılık sağlar.

 

Soğuk suyu saç kreminden sonra kullanmak, kremin deriye hapsolmasını sağlar. Sıcak saç şekillendiricilerinden uzak durun. Saça zarar veren en büyük etkenler de sıcak şekillendiricilerdir. Yaygın olarak kullanılan saç kurutma makinelerini rutininizden çıkarmayı deneyebilirsiniz. Daha doğal görünen saç stillerini tercih ederek daha sağlıklı görünüme kavuşabilirsiniz. Bu sayede saçık gelişimini engellememiş olabilirsiniz. Saçlarınızı uçlarından aldırarak saç tellerinin yıpranmasıyla ortaya çıkan kırıkları önleyerek kopmaların önüne geçebilirsiniz.

 

Saç Bakım Ürünleri Kullanarak

sac uzatma3

Ilık Hindistan cevizi yağıyla saç derisine masaj yapabilirsiniz. Doğal yağlar kullanarak sağ derisinin dayanıklılığı arttırılır ve saç uzaması desteklenebilir. Zeytinyağı, jojoba ve argan yağıyla da destekleyebilirsiniz. Saç maskesi yapabilirsiniz. Haftada bir veya iki saç maskesi yağarak söz köklerinizin uyarılmasını sağlayabilirsiniz. Doğal olarak kendiniz saç maskesi yapabilirsiniz. Badem yağı, zeytinyağı karışımını ıslak saçlarınıza uygulayıp 10 dakika bekleterek kurulayıp, yıkayabilirsiniz. Elma sirkesiyle durulayabilirsiniz.

 

Elma sirkesi saçta biriken tozu kiri ve yağı çıkarmanın yanında saç ürünlerinin kalıntılarını çıkarma konusunda da oldukça etkilidir. Saç bakım kremi rutininden hemen sonra uygulayabilirsiniz. İki bardak suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek sirkeyi seyrelterek kullanabilirsiniz. Sirkenin keskin kokusu zamanla uçacaktır.