Benim Saç Modelim

2022 Yılı Saç Trendleri nelerdir

19.02.2023
455

Her yıl saç, makyaj ve giyimde yani kısacası gündelik yaşantımızda kendimizi ifade ettiğimiz her alanda yeni gelişmeler oluyor. Karamsar ilerlediğimiz şu son birkaç yılda kendimiz adına daha fazla şeyler yapabileceğimizi fark ettik. Özellikle kadın-erkek fark etmeksizin hepimiz daha fazla kendimize odaklandık. Şunu söylemeliyiz ki kadının makyajı saçıdır. Bu yüzden siz kadınlarımız için 2022 yılında hangi saç model ve renkleri moda olacak biraz araştıralım dedik. Gelin hep beraber neler bulmuşuz bir bakalım.

2022 saç trendleri

  • DOKULU KATLAR

İnce ve kalın telli, düz, dalgalı ya da kıvırcık fark etmeksizin her tip saçta mükemmel sonuçlar veriyor diyebiliriz. Eğer aşırı kalın telli bir saçınız var ise sizi rahatlatacak bir kesim türü olduğundan şüpheniz olmasın. Saçınızın doğal dokusuna bağlı olarak şekil vermede de size kolaylık sağlayabilir. Günlük yaşamınızda size doğal, spor bir görünüm verse de özel gecelerde kuaförünüz dokunuşlarıyla oldukça şık bir görüntü elde edebilirsiniz.

  • İNCE KAKÜLLER

 

Son yıllarda fazlaca gördüğümüz kaküller bu yıl da ince perçemler olarak karşımıza çıkıyor. Tüm alnı kaplayan kalın kaküller yerine ince perçemler ön planda. Perde kaküller tam olarak rafa kalkmasa da ince perçem ya da kaküller daha çok popüler oluyor.

  • DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ KIZIL SAÇLAR

2022 yılına girmemizle birlikte doğal görünümlü kızıl veya turuncu tonların hakimiyeti ele aldığını görebiliyoruz. Özellikle sosyal medya platformlarında çok fazla karşımıza çıkıyor.

  • KATLI UZUN SAÇLAR

Dümdüz inen uzun saçlara veda etme vakti! Bu yıl katsız düz uzun saçlar tarihe karışıyor. Uzun saçlara kat verilip daha hacimli ve çarpıcı bir görüntü elde ediliyor.

  • YUMUŞAK MULLET

2021 yılında oldukça popüler olan mullet 2022 yılında da bu popüleriteliğini koruyacak. Ancak bu yıl kaba katların yerini daha yumuşak şekilde göreceğiz.

  • GEVŞEK DALGALAR

Uzun uğraşlar vermeden evde tek başına rahatlıkla yapabileceğiniz gevşek dalgaları, kalın maşalar veya düzleştirici yardımıyla elde edebilirsiniz. Güzel görünmesi için yapmanız gereken tek şey dalgaları gevşek ve doğal tutmanız.

  • KÜT LOB

Hiçbir zaman modası geçmeyen saç stillerinden biri de küt lob. 2022 yılında da aynı şekilde yoluna devam ediyor. Keskin hatlı bir kesim isteyen fakat saçını kısa kestirmekten korkanlar için ideal bir saç stili diyebiliriz. 2022 yılının trendi küt saçlar! Klasik veya düz her şekilde sofistike bir görünüm elde edeceksiniz.

  • DAĞINIK ÖRGÜ

Genelde saçınızı yıkamaya vakit bulamadığınızda kurtarıcı saç modellerinden biri de saçlarınızı örmektir. Hem gününüzü kurtarmak hem de göz alıcı bir görünüm elde etmek kulağa çok hoş geliyor değil mi? Özellikle bu yıl zahmetsiz ve dağınık bırakılan örgüler trend olacak. Bohem bir şıklık arayanların ilk tercihi olacağına eminiz.

  • BELİRGİN DOĞAN BUKLELER

 

Eskiden düzleştirmeye ve yok etmeye çalıştığımız kıvırcık bukleli saçlarımız bu sene moda oluyor. Bu buklelere şekil vermeyi öğrenirseniz eğer zahmetsiz bir şekilde mükemmel saçlara sahip olabilirsiniz. İşte size bir ipucu. Saçınızı normal havlu yerine pamuklu bir tişört veya mikrofiber havlu kullanarak kurutabilirsiniz. Buklelerinizi daha canlı tutmak için ise bu alanda kullanılan saç bakım kremlerinden yardım alabilirsiniz. İşte bu kadar.

  • 70’LERİN SAÇ MODELLERİ

2022 yılında 70’li yıllarda kullanılan yumuşak, hacimli ve kabarık saçlar moda oluyor. Duyan duymayana söylesin.

  • RENKLER

2022 yılında saç renklerinde genel olarak doğal rengi koruma güdüsünü görüyoruz. Saçı daha sağlıklı ve canlı tutmak adına doğal rengi korumak bu yılın trendleri arasında.